Güzel Akdenizden Tüm Dünyaya!

Sedir Ağacı Yağı Nasıl Üretilir?

Sedir, çamgiller familyasından Cedrus cinsini oluşturan iğne yapraklı ağaç türlerine verilen isimdir.

Sedir ağacı yağı, antimikrobiyal ve anti-enflamatuar özelliklere sahip bir bitkisel yağdır. İçeriğinde zengin vitaminler ve fosfor bulunur.

Üretim Yöntemi: Sedir yaprakları hasat edildikten sonra su buhar distilasyonu ile elde edilir.

Sağlık için Faydaları Nelerdir? 

Bronşite birebirdir. Artrit ağrılarını hafifletir. Dikkat dağınıklığına, strese iyi gelir. Huzursuz bacak sendromu, solunum nöbetleri, astım ve diğer spazmodik durumları hafifletir. Antibakteriyel özelliği sayesinde mantar enfeksiyonlarına iyi gelir. Kaliteli bir uyku sağlar.

Doğal idrar söktürücüdür. Konsantrasyonu artırır. Öksürüğe iyi gelir. Güçlü bir antiseptik özelliği vardır. Oda kokusu olarak kullanıldığında ortama yayılan kokusu ile nefesi rahatlatıcı özelliği söz konusudur.

Sedir Ağacı Yağının Cilt için Faydaları Nelerdir? 

Cildi uyarır, canlandırır. Ciltte tahriş, iltihaplanma, kızarıklık ve kaşıntıyı ve ayrıca çatlamaya, soyulmaya veya kabarmaya neden olan kuruluğu hafifletmeye yardımcı olabilir. Akneyi iyileştirir. Yağlı ciltlerde, yağ dengesinin sağlanması için oldukça etkilidir.

Saç için Faydaları Nelerdir? 

İnce telli saçların canlanmasını güçlenmesini sağlar. Saç dökülmesini yavaşlatır. Kepek ve kafa derisi egzamasının tedavisinde etkilidir. Saç derisine masaj yapılarak uygulandığında nemlendirici özellik sağlar.

Bize Ulaşın

Size Özel Marka Kozmetik Üretimi ve Toptan Aromaterapi Yağları, Gül Suyu & Gül Yağı ve Lavanta yağı gibi Talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sorularınız için [email protected] e-mail adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Skip to content