Güzel Akdenizden Tüm Dünyaya!

Çay Ağacı Yağı Nasıl Üretilir?

Çay ağacı yağı, melaleuca alternifolia isimli, Avustralya’ya özgü bir bitkiden elde edilen esansiyel yağdır. Çay ağacı yağı ismini bu bitkinin yapraklarının çay yapımında kullanılmasından almıştır. Antibakteriyel, antifungal, antiseptik gibi sağlımıza faydalı pek çok özelliğe sahip olan çay ağacı yağı için ayaklı eczane desek yeridir.

Üretim Yöntemi: Bitki yaprakları hasat edildikten sonra su buharı distilasyonu ile elde edilir. 

Cilt için Faydaları Nelerdir? 

Antiseptik ve antimikrobiyal özelliklere sahip olması sayesinde çay ağacı yağı, kuru ve kaşıntılı cildin yatışmasına yardımcı olur. Kızarıklığı, şişliği ve iltihabı yatıştırdığı bilinen bu yağ, sivilce izlerini önlemeye ve azaltmaya yardımcı olur. •  Koltuk altı kararmalarını önler. Tahriş olmuş cildi rahatlatır.

Saç için Faydaları Nelerdir? 

• İçerdiği yağ asitleri, mineraller ve vitaminler sayesinde çay ağacı yağı, saç yağlanması sorununu gidermekte ve saç derisindeki sebum üretimini dengelemekte etki gösterir. • Saç dökülmesini önler. • Çay ağacı yağı saçı besler, korur ve nemlendirir. • Saç bölgesinde çıkan egzamayı yok eder.

Bize Ulaşın

Size Özel Marka Kozmetik Üretimi ve Toptan Aromaterapi Yağları, Gül Suyu & Gül Yağı ve Lavanta yağı gibi Talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sorularınız için [email protected] e-mail adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Skip to content