Güzel Akdenizden Tüm Dünyaya!

Yüz bakımının vazgeçilmezleri: AHA-BHA, Arbutin ve Retinol

Yüz bakımının olmazsa olmazları AHA-BHA, Arbutin ve Retinol; cilt kusurlarını gideren etken maddelerdir. Yüz bakım serumlarının ve cilt bakım kremlerinin formüllerinde yer alırlar. Bu etken maddeler, cildin sağlıklı yapısını destekler.

AHA ve BHA, cilt bakımımızda son zamanlarda sıklıkla yer alan meşhur asitlerdir. AHA ve BHA arasındaki fark ise birinin suda diğerinin yağda çözünen asit olmasıdır. Bu asitler, yaşlanma etkilerini azaltır, ölü cilt hücrelerini temizler. Arbutin, bitki özlerinden elde edilen doğal bir leke gidericidir. Cildi beyazlatmaya ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur. Retinol, A vitamini ailesinden bir vitamindir. Yaşlanma karşıtı ürünlerde ve akne tedavisinde kullanılır. Cilt tonunu eşitleyerek cilde canlılık kazandırır.

AHA-BHA nedir ne için kullanılır?

AHA (Alfa Hidroksi Asitler) ve BHA (Beta Hidroksi Asitler) daha pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlamak için ölü deri hücrelerini gideren kimyasallardır. Cildin ölü hücrelerden arınması, yaşlanma, güneş hasarı, koyu lekeler ve akne etkilerini gidermek için gereklidir. AHA’lar ciltteki kırışıklıkların ve ton eşitsizliklerinin giderilmesinde etkilidir. BHA’ların etki alanı ise biraz daha derindedir. Cildin yağ oranını dengelemeye yardımcı olur.

Retinol nedir ne için kullanılır?

Retinol, A vitamininin farklı bir versiyonudur. Retinolün vücut içerisinde hücre yenilenmesi ve onarımı konusunda oldukça işlevsel bir görevi bulunur. Bu vitamin ayrıca, keratin sentezlenmesine de yardım eder. Anti-aging ürünlerinde sıklıkla adını duyduğumuz bu vitamin, asitten elde edilir. A vitamini türevlerinden olan retinol sivilceleri azaltması ve yaşlanma karşıtı etkileri en aza indirgemesiyle çoğu krem ve serumlarda yer alır.

Arbutin nedir ne için kullanılır?

Arbutin bir glikozittir; Arctostaphylos familyasından olan Ayı Üzümü bitkisinden damıtma yöntemi ile elde edilir.  Cilt lekeleri birçok nedenle oluşabilir fakat oluşmasının asıl nedeni cildimize rengini veren madde olan Melanin isimli maddenin fazla salgılanmasıdır. Arbutin, bu maddenin ciltteki dengesini sağlar. Bu sayede Arbutin, cilt lekelerini tedavi etmek için topikal bir cilt aydınlatma maddesi olarak kullanılır.

Bize Ulaşın

Size Özel Marka Kozmetik Üretimi ve Toptan Aromaterapi Yağları, Gül Suyu & Gül Yağı ve Lavanta yağı gibi Talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sorularınız için sale@lavendrose.com e-mail adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir