Güzel Akdenizden Tüm Dünyaya!

ÜRETİMDE BİR NUMARA OLMA YOLUNDA

Kozmetik üreticisinin gözünden üretime dair tüm detayları sizler için öğrendik. Ürünün özelliğine ve hammaddenin kalitesine göre üretim kıstaslarının değiştiğini belirten Lavendrose Üretim Sorumlusu Hüseyin Öncü, kozmetik üretimine ilişkin bilinmeyenleri siz değerli okuyucularımız ile paylaştı.

Hüseyin Öncü, kozmetik ve uçucu yağlar alanında yüzlerce çeşit ürünü üretebilme kapasitesine sahip olduklarını anlattı. “Süreye ve ürüne bağlı olarak aylık 250 bin adet ürün üretme kapasitemiz mevcuttur. Kaliteli olmadığını düşündüğümüz ve insan sağlığına zararlı hiç bir ürünü fason dahi olsa üretmiyoruz. Bunu mevcut tüm müşterilerimiz bilir ve bizden ona göre ürün talebinde bulunurlar. Sağlığa zararlı olmayan en doğru hammaddeler ile doğal veya doğala yakın ürün üretmekteyiz. Ayrıca içerik bilgisinde en ufak bir farklılık oluşturmamaktır.” açıklamasında bulundu.

“Skualen yağı adı altında zeytinyağı satılıyor!”

Hüseyin Öncü güvenilir içeriğin kesinlikle formülden anlaşılmayacağını belirtti. Öncü, “Üretici hammaddesi güvenli olmayan firmalardan hammadde tedarik etmemelidir. Üretici hammaddeyi üretimde kullanmadan önce analizini yapmadığı sürece formülü güvenilir olmayacaktır. Örnek verecek olursak skualen yağı adı altında zeytinyağı satılmaktadır. Formülünün doğru olması için üretici bu konuda uyanık olması gerekir. Aldığı ürünün güvenilirliğini test etmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Kendi hammaddelerimizi kendimiz üretiyoruz.”

Diğer kozmetik üreticilerinden kendilerini farklı kılan bir çok nedenin olduğunu söyleyen Öncü, “Bunlardan en önemli özelliğimiz kullandığımız hammaddelerimiz. Kullanmış olduğumuz hammaddelerin çoğu kendi üretimimizdir. Dışarıdan tedarik etmiş olduğumuz ürünleri de mutlaka ürün kalite birimimiz tarafından teste tabi tutarak analizlerini yaptırarak stoğumuza almaktayız. Ayrıca üretim esnasında temizlik ve hijyen vazgeçilmez katı kurallarımızdır ve bunlardan kesinlikle ödün vermeyiz.” dedi.

“Kozmetik tecrübesi olmayanlara destek veriliyor.”

Türkiye’de üreticilerin desteklendiğini fakat destek sonrası üreticinin takip edilmediğini aktaran Lavendrose Üretim Sorumlusu Hüseyin Öncü, “Ayrıca bazı destekler gerçekten işi yapacak kişilere değil işte tecrübesi olmayan kişilere veriliyor. Destek sonrası elde edilen sonuçlar da pek parlak olmuyor. Milli servetimizin bazen boşa harcandığını gördüğümüzde üzülüyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Gözde Dolayman Erşan

Lavendrose Kozmetik Kurucusu ve Üretim Sorumlusu
Hüseyin ÖNCÜ (Solda)

    Bir Cevap Yazın

    Lavendrose sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Skip to content