Güzel Akdenizden Tüm Dünyaya!

Portakal Yağı Nasıl Üretilir?

Portakal bitkisinin botanikteki adı ‘Citrus Sinensis’dir. Portakal yağı soğuk presleme tekniği ile portakal kabuğundan çıkarılan bir uçucu yağdır. Sadece organik, soğuk-preslenmiş yağları kullanmak en iyisidir. Bu yağ aynı zamanda portakal suyu üretiminin bir yan ürünü olarak da elde edilir. Portakalın özü bir kez çıkarıldığında, yaklaşık 6 ay boyunca, kullanım için güvenlidir.

Sağlık için Faydaları Nelerdir?

  • Bedende ve ruhta oluşan gerginliği almaktadır. Kişiler üzerinde pozitif duygular uyandırıcı bir gücü vardır.
  •  Antiseptik etkisi bulunan portakal yağının ağrıyı dindirme özelliği dikkatleri üzerine topluyor. Kas ve eklem ağrısında etkili olduğu gibi baş ağrısı ve regl sancısını da hafifletmektedir.
  • Kabızlık sorunu yaşayanların bağırsaklarını harekete geçiren, ishal olanların sindirimini dengeleyen bir yönü vardır. Toksinlerin atılımını kolaylaştıran portakal yağı, ödem gibi sorunların da çözümüdür.

Cilt için Faydaları Nelerdir?

Hücreleri yeniler. Sivilce gibi sorunların doğal ilacıdır. Cilt lekeleri üzerinde uygulanan portakal yağı sivilceyi kurutur, kızarıklığı giderir, siyah noktaları temizler.

Kolajen artışını sağlarken, yaşlılık belirtilerini ve cilt hasarını önler. Cildin daha genç görünmesine destek olur.

     Saç İçin Faydaları Nelerdir?

  • Saç derisini besler. Saç dökülmesi ve saç teli güçsüzlüğüne iyi gelir. Saç derisinde oluşan iltihapları iyileştirir. Saç uçlarındaki kırıklara bakım yapar ve saçınızın uzama hızını arttırır.

Bize Ulaşın

Size Özel Marka Kozmetik Üretimi ve Toptan Aromaterapi Yağları, Gül Suyu & Gül Yağı ve Lavanta yağı gibi Talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sorularınız için sale@lavendrose.com e-mail adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir