Güzel Akdenizden Tüm Dünyaya!

Lavantanın Cilt İçin Faydaları Nelerdir?

Lavanta Yağının Cilt için Faydaları

·         Antibakteriyel ve anti-inflamatuar etkisi ile ciltteki minik kusurlara etki ederek cildin pürüzsüz ve bakımlı görünmesine neden olur.

·         Yaşlanma karşıtıdır. Cildi nemlendirerek yağ dengesini korur. Sivilce ve akne oluşumunu engeller.

·         Cildinizi güzelleştirerek bakımlı, parlak ve ışıl ışıl görünmesini sağlar. Cilt aydınlatıcı özelliği vardır.

LAVANTA YAĞI NASIL ÜRETİLİR?

Lavanta yağı distilasyon olarak adlandırılan bir yöntem ile çıkartılıyor. Demetler halindeki lavantabüyük bir kazanda su ile kaynatılıyor. Bu sıcak karışımdan çıkan buhar bir boru vasıtası ile soğutulacağı tanka geliyor ve ani soğuma ile yoğunlaşıp sıvı hale geçiyor. Uçan yağ sudan hafif olduğu için üst kısımda birikiyor ve yağ çıkartılmış oluyor. Ortalama 1 kg yağ elde etmek için 80-150 kg lavanta bitkisi kaynatılıyor.

Bize Ulaşın

Size Özel Marka Kozmetik Üretimi ve Toptan Aromaterapi Yağları, Gül Suyu & Gül Yağı ve Lavanta yağı gibi Talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sorularınız için sale@lavendrose.com e-mail adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir