Güzel Akdenizden Tüm Dünyaya!

Lavanta Demetine Müthiş İlgi

Kokusu ve rengiyle aromatik bir bitki olan lavanta, en çok sevilen bitkiler arasındadır. Kurutulan lavanta bitkisi, mis kokusu sayesinde lavanta demeti ve lavanta kesesi olarak ekonomik değer kazanmaktadır. Son zamanlarda kuru lavantaya duyulan ilginin artmasını hoş kokusu ve rahatlatıcı etkisine bağlayabiliriz. Bu ilgi sayesinde, lavanta üreticisinin de yüzü güldü diyebiliriz.

Kuru lavanta nedir?

Kurutulmuş lavanta, yaş lavanta kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim sonucunda elde edilen kurutulmuş üründür. Kurutma ile üründeki bu su oranı çok düşük değerlere indirilir.

Kurutulmuş lavanta demeti ne işe yarar?

Lavanta, ruh sağlığını olumlu etkileyen bir bitkidir. Dolayısıyla; uykusuzluk, migren, stress ve sıkıntıda lavanta kurusu kullanımı size iyi gelecektir, daha mutlu hissetmenizi sağlar. Yemeklerde sos olarak kullanabilirsiniz. Cildinizi nemlendirir, kuru ciltlere deva şifadır. Yaz aylarında kara ve sivrisineklerden doğal korunma yöntemidir, doğal sivri sinek ilacı kovucusudur.

Kurutulmuş lavanta ile ne yapılır?

Kuru lavanta kullanım alanları; Kurutulmuş lavanta koku verici olarak, düğün keselerinde hediyelik olarak, deterjan ve temizlik ürünlerinde kullanılabilir. Ayrıca yemeklere de katılabilir.

Kuru lavantanın satış çeşitleri nelerdir?

Kurutma sonucunda yaklaşık 6 kg lavanta kullanılarak 1 kg kuru lavanta elde edilir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün öz kısmı kalır. Bu sebeple kuru lavanta; besin değerleri yani karbonhidrat, vitamin, protein, yağ gibi oranlar çok yükselmiştir.

Kuru lavanta kullanım alanları nelerdir?

Kurutulmuş lavanta koku verici olarak, düğün keselerinde hediyelik olarak, deterjan ve temizlik ürünlerinde kullanılabilir. Ayrıca yemeklere de katılabilir.

Lavanta kurusu nerelerde kullanılır?

Lavanta kurusu; Aroma, renk veya koku verici olarak kullanılmaktadır. Özellikle, çay olarak veya çay karışımları içerisinde kullanılabilir. İlaveten, ilaç ve tedavi ürünü olarak sağlık sektöründe kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra, düğün keselerinde hediyelik eşya üretiminde kullanılmaktadır. Son olarak da deterjan ve temizlik sektöründe kullanılır.

Lavanta kurusunu nasıl temin edebilirim?

Lavanta kurusunu kutu, paket veya çuvallar ile anlaşmalı kargomuzla adresinize gönderiyoruz. Toptan alım talepleriniz için +90 543 432 41 00 numaralı hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sorularınız için sale@lavendrose.com e-mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Lavanta Ürünleri Üreticisi Lavendrose Kozmetik

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir